Zijslaapkussen

Een goede nachtrust is essentieel, daar het je een nieuwe dag met een fit en energiek gevoel laat beginnen. Niet onbelangrijk: voldoende slaap bevordert je humeur! Niet voor iedereen is een goede nachtrust een zekerheid. Mensen liggen tot laat te piekeren, slapen in een ruimte waar het te warm is, enzovoorts. Ook het gebruik van een verkeerd kussen kan invloed hebben op je nachtrust. Sta je regelmatig met pijn aan de nek of rug op? In dat geval kan een zijslaapkussen het overwegen waard zijn. Op deze pagina lees je meer over de voordelen van een zijslaapkussen voor volwassenen. Overigens wordt een zijslaapkussen niet alleen door volwassenen gebruikt, maar ook door jongeren die regelmatig met een stijve nek opstaan.

Inhoudsopgave

Groot zijslaapkussen voor volwassenen

Een groot zijslaapkussen voor volwassenen is veel langer dan een regulier hoofdkussen. Je kunt het kussen tussen je knieën leggen en vanuit dat punt omhoog laten lopen langs je lichaam. Op deze manier biedt het zijslaap kussen ondersteuning aan de knieën, enkels en bekken. Zonder zijslaapkussen zullen je knieën voortdurend langs elkaar heen bewegen. Datzelfde geldt voor je enkels. Daarbij ligt je bekken in dit geval in een oncomfortabele houding, welke pijntjes aan het lichaam veroorzaakt. Je merkt dit vaak als je opstaat.

Niet alleen je bekken ligt in een verkeerde houding zonder zijslaap kussen. Ook je nek en de bovenste arm kunnen verkeerd liggen tijdens het slapen. Met een zijslaap kussen heb je een plek waar je de bovenste arm op neer kunt leggen tijdens het slapen. Voordeel hiervan is dat je nek niet mee hoeft te draaien met de arm. Deze ligt op deze manier recht, wat klachten aan de nek en rug voorkomt. Doordat het kussen vaak tussen de knieën gelegd wordt, noemt men een zijslaapkussen ook wel een kniekussen.

Gebruik groot zijslaapkussen als je op je rug ligt

Een groot zijslaapkussen is niet alleen interessant voor mensen die op hun zij slapen. Ook iemand die op zijn of haar rug slaapt kan baat hebben bij een zijslaapkussen. In dit geval biedt het zijslaap kussen voornamelijk ondersteuning aan de knieën en enkels. Het kussen wordt tijdens het slapen tussen beide knieën en enkels gelegd. Ook de wrijving tussen beide gewrichten kan op deze manier voorkomen worden. Wrijving tussen de knieën en enkels zorgt voor een vervelende pijn als je aan het begin van een nieuwe dag opstaat. Daarbij is het slecht voor je gewrichten.

Een zijslaapkussen gebruiken bij een zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kan het gebruik van een lang zijslaapkussen voordelen bieden. Je las al dat een zijslaapkussen ondersteuning biedt aan de bekken. Tijdens de zwangerschap is deze ondersteuning zeer wenselijk, daar je bekken zwaar belast wordt. Ook liggen veel vrouwen tijdens hun zwangerschap op hun zij, om zo minder last te hebben van hun zware buik. Met een lichaamskussen bied je het lichaam ondersteuning, waardoor naast klachten aan de bekken ook klachten aan de nek en rug verminderd worden. Deze delen van je lichaam krijgen het toch al zwaar te verduren tijdens de zwangerschap. Het is om deze reden dat een zijslaap kussen af en toe ook zwangerschapskussen genoemd wordt. Deze zwangerschapskussens zijn er echter ook in andere modellen.

Gewoon hoofdkussen voor zijslaper

Wanneer je een zijslaapkussen gebruikt, hoeft dit niet per definitie te betekenen dat je geen regulier hoofdkussen meer gebruikt. Er zijn veel mensen die een zijslaper combineren met een hoofdkussen. Het zijslaapkussen wordt immers voornamelijk langs je lichaam gelegd om ondersteuning te bieden aan je knieën, enkels en de bovenste arm tijdens het slapen. Met een hoofdkussen heb je ook onder je hoofd voldoende ondersteuning. Houd er rekening mee, dat het belangrijk is om het juiste kussen aan te schaffen. Ook bij een gewoon hoofdkussen maakt men onderscheid tussen kussens voor mensen die op hun rug slapen en zijslapers.

In een beddenwinkel kan men je vaak adviseren over een gewoon hoofdkussen. Het is verstandig verschillende kussens uit te proberen, om zo te kunnen beoordelen welk kussen voor jou het meest geschikt is.

Zijslaap kussen kopen in een webwinkel

Voor een zijslaapkussen hoef je niet per definitie naar een beddenwinkel. Je kunt deze eenvoudig online bestellen. Bij de aankoop van een zijslaapkussen zijn er wel een aantal factoren om rekening mee te houden. Zo is het belangrijk dat de lengte van het zijslaap kussen aansluit op de lengte van je eigen lichaam. Je wilt het zijslaap kussen immers van tussen je enkels en knieën tot aan je bovenste arm laten lopen. Op deze manier wordt je volledige lichaam ondersteund. Kijk ook naar de dikte van het zijslaap kussen.

Veelgestelde vragen over een zijslaapkussen

Regelmatig stellen bezoekers vragen over het gebruik van een zijslaapkussen. Wat is het nu van dit type kussen? Kun je een zijslaap kussen combineren met een gewoon hoofdkussen? Enzovoorts. Hieronder vind je de antwoorden op vragen die het meest gesteld worden over het gebruik van een zijslaper. Heb je hier zelf een vraag over? Laat deze achter in de reacties onderaan de pagina.

Is een zijslaapkussen beter voor mijn lichaam?

Een zijslaapkussen is beter voor je lichaam als je op je zij slaapt. Het kussen biedt ondersteuning aan gewrichten als je knieën en enkels. Ook je bovenste arm wordt ondersteund, wat de kans op nekklachten verkleint.

Moet ik alleen een hoofdkussen nemen of een lang lichaamskussen?

Het is verstandig om zowel een hoofdkussen voor een zijslaper te kopen, als ook een lang lichaamskussen. Een lang lichaamskussen biedt extra ondersteuning aan je lichaam tijdens het slapen.

Hoe gebruik je een zijslaapkussen?

Een zijslaapkussen voor volwassenen leg je langs je lichaam. Doel van dit kussen is het bieden van ondersteuning aan je bovenste arm. Klachten aan de nek en rug treden als gevolg hiervan minder snel op.

Is een zijslaapkussen ook handig bij een zwangerschap?

Tijdens je zwangerschap kan ondersteuning aan je lichaam wenselijk zijn. Een zijslaapkussen wordt om deze reden regelmatig aangeraden aan zwangere vrouwen, daar het de gewenste ondersteuning biedt.

Welk zijslaapkussen geeft de meeste steun?

Een zijslaapkussen wordt in de basis in twee varianten aangeboden: een regulier hoofdkussen voor zijslapers en een lang zijslaapkussen voor volwassenen. Een lang zijslaapkussen biedt de meeste ondersteuning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.