Libido verhogen

Waar de één een hoog libido heeft, reageert iemand anders nauwelijks op de seksuele prikkels die deze krijgt. Onder het libido van een mens verstaan we het verlangen naar lichamelijk genot, wat zich doorgaans uit in het hebben van geslachtsgemeenschap. Hoe komt het dat er verschillen zitten in het libido van mensen? Zijn er mogelijk om je libido te verhogen? Is je libido verhogen ongezond en zijn er natuurlijke oplossingen? Kan het zijn, dat ik te maken heb met een libidostoornis?

Het zijn voorbeelden van vragen waarop we je in dit artikel een antwoord proberen te geven. Ook vind je in dit artikel tips om je libido te verhogen. Houd er rekening mee, dat je libido verhogen vaak begint bij een gezonde levensstijl. Zorg dat je voldoende slaap, gezond en gevarieerd eet en daarbij regelmatig beweegt. Verschillende factoren die je libido verlagen hebben te maken met je levensstijl. Voordeel hiervan is dat je relatief makkelijk voor een oplossing kunt zorgen!

Inhoudsopgave

Redenen om je libido te verhogen

Er kunnen verschillende redenen zijn om te zoeken naar mogelijkheden om je libido te verhogen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat je libido verhogen een positieve invloed kan hebben op je relatie. Je relatie verslechtert wanneer jij een aanzienlijk lager libido hebt dan je partner en daardoor niet of nauwelijks reageert op de seksuele prikkels die deze afgeeft. Het kan voor je partner frustrerend zijn, wanneer je het verlangen naar bijvoorbeeld seks voortdurend afwijst.

Ook voor jezelf is het prettig om af en toe het verlangen naar lichamelijk genot te ervaren. Bij het verhogen van je libido kun je kiezen tussen veranderingen in je levensstijl en het gebruik van stimulerende middelen. Deze stimulerende middelen worden onder meer aangeraden, wanneer er sprake is van een libidostoornis.

Wanneer is er sprake van een libidostoornis?

Er kan gesproken worden van een libidostoornis, wanneer je reactie op seksuele prikkels minimaal is en dit ook langere tijd aanhoudt. Wanneer je een keer geen zin in seks hebt, hoeft dit niet per definitie te betekenen dat er sprake is van een libidostoornis. Het lage libido kan ook verklaard worden door te kijken naar de periode waarin je zit. Mogelijk heb je het erg druk of ervaar je veel stress door belangrijke activiteiten in de komende weken.

Het verschilt per persoon hoe een libidostoornis herkend kan worden. Voor vrouwen geldt vaak dat een laag libido gepaard gaat met veel moeite om vochtig te worden tijdens het hebben van geslachtsgemeenschap. Bij mannen kan een laag libido zorgen voor het uitblijven van een erectie bij seksuele prikkels van een partner of iemand anders. In beide gevallen kunnen stimulerende middelen de oplossing vormen.

Natuurlijke verhoging van je libido

Later op deze pagina vind je diverse handige tips, die je helpen om je libido te verhogen. Houd er rekening mee, dat je libido soms ook op geheel natuurlijke wijze verhoogt. Denk bijvoorbeeld aan een vrouw die zwanger is. Hoewel een zwangerschap niet per definitie voor een hoger libido hoeft te zorgen, kan dit hier wel degelijk invloed op hebben. Tijdens de zwangerschap verandert de hormoonspiegel van een vrouw aanzienlijk. De toename in de geproduceerde hormonen maakt dat het libido verbetert en een vrouw een groter verlangen kan hebben naar lichamelijk genot.

Verslechtering van het libido

Tegelijkertijd kan het libido ook op geheel natuurlijke wijze verslechteren. Wist je bijvoorbeeld dat een man vanaf zijn veertigste levensjaar steeds minder testosteron aanmaakt? De verslechterde productie van testosteron maakt dat oudere mannen steeds minder reageren op de seksuele prikkels van hun partner of anderen. Iets wat ertoe leidt dat ook de hormoonspiegel verslechtert. Niet voor niets zijn het met name oudere mannen die overwegen om gebruik te maken van erectiepillen. Het is daarom goed om te je testosteron niveau te verhogen.

Niet alleen mannen zullen te maken krijgen met een lager libido op latere leeftijd. Ook vrouwen zullen hun hormoonspiegel zien veranderen naarmate zij ouder worden. De overgang, de periode die veel vrouwen kennen van de tijd met opvliegers, maakt dat het libido van een vrouw afneemt. Zij hebben het steeds moeilijker om vochtig te worden bij geslachtsgemeenschap en reageren minder intens op seksuele prikkels. Mannen kiezen vaak voor pillen om hun libido te verhogen bijvoorbeeld in de vorm van erectiepillen. Ook voor vrouwen zijn er libido verhogende pillen te verkrijgen..

Tips hoe je je libido verhoogd

Onderstaand vind je verschillende tips om je libido te verhogen. Houd er rekening mee, dat niet alle tips die je op internet leest ook daadwerkelijk zullen helpen. Er doen veel fabels de ronde over je libido verhogen. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord dat chocolade een positief effect zou hebben op je libido? Het is een typisch voorbeeld van zo’n fabel! Hoewel chocolade je bloedsomloop iets kan versnellen, kan het je op termijn ook onzeker maken. Chocolade maakt immers dat je in gewicht toeneemt en dat je bijvoorbeeld last kan krijgen van een oneffen huid. Onzekerheid is een van de voorbeelden van oorzaken van een laag libido. Reden genoeg om niet direct af te gaan op hetgeen je online leest!

#1: zorg voor voldoende nachtrust gedurende de week

Je libido is vaak het hoogst in het weekend of de vakantieperiode. Dit valt onder meer te verklaren door het feit, dat je in deze periode relatief veel slaapt. Een goede nachtrust heeft een zeer positief effect op je libido. Wanneer je vermoeid bent, reageer je traag of helemaal niet op de seksuele prikkels van anderen. Ga op tijd naar bed en zet de wekker in het weekend een uurtje later! Niet alleen goed voor je libido, maar ook voor je humeur.

#2: zorg voor ontspanning om stress te voorkomen

Enigszins samenhangend met de noodzaak van voldoende nachtrust, is het tegengaan van stress. Net als onvoldoende nachtrust heeft ook stress een negatieve impact op je libido. Je libido verhogen begint zodoende met het opnemen van voldoende ontspanning in je weekritme. Ga bijvoorbeeld iedere lunchpauze een rondje wandelen, neem de hond mee naar de bossen in het weekend, enzovoorts. 

#3: eet gezond en gevarieerd

Gezonde en gevarieerde voeding is ontzettend belangrijk om je libido te verhogen. Mede door het feit dat een gezond voedingspatroon voor een energiek en fit gevoel zorgt. Ongezond eten zorgt niet alleen voor een lager libido, maar kan je ook onzeker maken. Iets wat indirect ook voor het verlagen van je libido zal zorgen. Onzekerheid zorgt voor spanning! Mocht je onzeker zijn, dan is het belangrijk om te werken aan een positief zelfbeeld. Des te positiever je naar jezelf kunt kijken, des te hoger zal je libido ook zijn.

#4: overweeg het gebruik van stimulerende middelen

Wanneer je gedurende een langere periode last hebt van een laag libido, kun je stimulerende middelen overwegen. Ze werden reeds geïntroduceerd in dit artikel. Deze stimulerende middelen worden zowel online, als bij een apotheek aangeboden. Met name mannen vinden het vaak lastig om met een libidostoornis naar hun huisarts te gaan. Online worden stimulerende middelen aangeboden die gebaseerd zijn op natuurlijke ingrediënten. Deze ingrediënten zorgen voor het versnellen van de bloedsomloop, wat een positief effect heeft op je libido. Je zal sneller reageren op seksuele prikkels van anderen.

Een middel dat ook genoemd wordt als libido verhogend is Sarsaparilla.

#5: dirty talk verbetert je libido

Wil je niet alleen je eigen libido verbeteren, maar ook dat van je partner? Dirty talk kan de oplossing vormen! Door gedurende de dag spannende berichten met elkaar te delen, verbetert je libido aanzienlijk. Het maakt dat het verlangen naar lichamelijk genot groot zal zijn aan het eind van de dag. De perfecte basis voor een gezellige avond samen!

Veelgestelde vragen over libido verhogen

Wil jij je libido verhogen, maar zit je nog met een vraag over dit onderwerp? We hebben alvast een antwoord geformuleerd op de vragen die ons het meest gesteld worden over je libido verhogen. Je vindt de antwoorden op deze vragen hieronder! Mocht je zelf nog een vragen hebben die met deze antwoorden niet beantwoord wordt, dan kun je deze stellen in de reacties. We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden!

Hoe kan ik mijn libido verhogen?

Je libido verhogen begint met het veranderen van je levensstijl. Slaap langer, beweeg meer en eet gevarieerd. Naast een gezonde levensstijl kunnen ook stimulerende middelen helpen om een hoger libido te krijgen. 

Welk eten verhoogd mijn libido?

Soms wordt gedacht dat bepaalde voedingsmiddelen een positieve invloed hebben op je libido. Dat is echter niet waar! Eet gezond en gevarieerd om je libido te verhogen.

Hoe krijg ik mijn libido terug?

Je krijg je libido terug door wat langer te slapen, gezonder te eten en bijvoorbeeld meer te bewegen. Ook kun je kijken naar stimulerende middelen, waarvan erectiepillen een goed voorbeeld zijn.

Waarom hebben sommige mensen een hoger libido?

Het libido van mensen verschilt van persoon tot persoon. Wel zijn er verschillende manieren om je libido te verhogen. Kijk eens naar de tips op deze pagina, om te beoordelen of ze jouw libido verhogen.

Zijn er pillen om je libido te verhogen?

Er zijn verschillende pillen om je libido te verhogen. Zowel je libido verhogen als man is met deze pillen mogelijk, als ook als vrouw. Voorbeeld van deze pillen zijn erectiepillen voor mannen.

Hier vind je een Amerikaanse studie naar het verhogen van het libido.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *