Phenibut

Phenibut, ook wel fenibut genoemd, heeft een angst verminderende werking. Het middel komt van oorsprong uit Rusland, waar het met name gebruikt werd ter bevordering van de cognitieve prestaties van mensen. Tegenwoordig gebruikt men het middel voor het behandelen van slaapstoornissen. Zeker onder senioren zijn deze stoornissen goed te behandelen met phenibut. Ook bij evenwichtsstoornissen en bijvoorbeeld reisziekte kan het gebruik van dit product wenselijk zijn. Het vermindert de gevolgen van deze aandoeningen aanzienlijk, waardoor men hier minder last van zal hebben. Specifiek voor kinderen geldt dat phenibut stotteren tegen kan gaan.

Op deze pagina lees je meer over de werking van phenibut en de wijze waarop je dit middel kunt gebruiken.

Inhoudsopgave

Wat is phenibut?

Zoals reeds genoemd werd, is phenibut een kalmerend middel. In Nederland wordt het middel verkocht als een voedingssupplement. Voor de aankoop van deze supplementen heb je geen recept van de huisarts nodig. Het middel is online te bestellen. Houd er rekening mee, dat dit product bijwerkingen kan hebben. Het is om deze reden erg belangrijk om altijd de bijsluiter te lezen, wanneer je dit product besluit te gebruiken. Nederland heeft phenibut nooit geregistreerd als een officieel medicijn. Het maakt dat er ook nog relatief weinig bekend is over de stof. Mocht je twijfelen over het gebruik van fenibut en de bijwerkingen hiervan, dan is het sterk aan te raden om altijd een huisarts te raadplegen. Een huisarts kan waar nodig ook andere middelen aan je voorschrijven, waarvan mogelijk meer bekend is.

Het middel wordt onder meer gebruikt door mensen die te maken hebben met slapeloosheid. Dit kan gaan om een slaapstoornis bij senioren, maar bijvoorbeeld ook om niet kunnen slapen door hevige stress. Dat laatste komt zowel bij jongeren, als bij volwassenen voor. Ook bij sociale angsten kan het gebruik van phenibut een optie zijn. Het middel zal de stressgevoelens die passen bij sociale angsten sterk verminderen. Zo hoeft een sociale angststoornis niet langer belemmerend te werken voor mensen.

Phenibut als afkickmiddel gebruiken

Net als bijvoorbeeld midazolam, kan ook phenibut gebruikt worden als afkickmiddel. Het gebruik ervan wordt specifiek aangeraden aan mensen die kampen met een GHB-verslaving. Met fenibut zal je minder last hebben van de ontwenningsverschijnselen bij het afkicken van GHB. Pas echter op, daar dit product een verslavende werking kan hebben. Afkicken leidt mogelijk tot ontwenningsverschijnselen als angst en slapeloosheid. Daar waar het middel juist voor ingezet wordt normaliter. Lees de bijsluiter en raadpleeg een arts, wanneer je het middel meerdere dagen achtereen gebruikt hebt.

Werkingsduur van phenibut

Over het algemeen zijn de effecten van phenibut al na zo’n anderhalf tot drie uur merkbaar. Deze effecten zullen vervolgens enkele uren (circa 4 tot 6 uur) aanhouden. Houd er rekening mee, dat de effecten ook na 15 tot 24 uur nog in beperkte mate merkbaar kunnen zijn. Het is om deze reden verstandig om gedurende deze periode geen deel te nemen aan het verkeer. De stof kan je immers suf en vermoeid maken. Ook wordt om deze reden aangeraden nooit een volgende dosis te nemen binnen 24 uur na de vorige dosis. Je zou in dit geval een steeds grotere dosis in je lichaam vasthouden, wat zeer gevaarlijk kan zijn.

Wat zijn de ervaringen met phenibut?

Onder meer in Engeland is uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten van phenibut en de ervaringen die mensen met deze stof hebben. Uit deze onderzoeken bleek dat de stof voornamelijk sociale angsten tegengaat en een euforisch gevoel opwekt. Het verklaart waarom dit product wordt aangeraden aan mensen met een GHB-verslaving. Deze stof is minder schadelijk dan GHB, terwijl het euforische gevoel behouden blijft.

In samenhang met dat euforische gevoel, bleek uit de ervaringen die men met fenibut heeft dat het middel heel ontspannend werkt. Dit stimuleert de slaap, waardoor slapeloosheid bestreden kan worden. Het feit het online verkrijgbaar is en kan worden ingenomen als supplement maakt het heel eenvoudig om zelf uit te zoeken, wat het middel voor jou doet.

Bijwerkingen van phenibut

Houd er rekening mee, dat phenibut een aantal bijwerkingen kan hebben. Zo kan er sprake zijn van een verminderd bewustzijn, wanneer men een te hoge dosis van deze stof gebruikt. Ook kan het middel bij een overdosis een epileptische aanval opwekken. Van een overdosis wordt gesproken bij het gebruik van 25 gram of meer. Let op, deze bijwerkingen kunnen ook opspelen wanneer het middel meerdere dagen achtereen in beperkte hoeveelheid gebruikt wordt. Aangeraden wordt om het middel niet langer dan 4 dagen na elkaar te gebruiken, bij een dosis van 3 gram per dag.

Veelgestelde vragen over phenibut

Bezoekers van deze website stellen regelmatig vragen over het gebruik van phenibut en de wijze waarop je dit in Nederland kunt verkrijgen. Hoewel dit product niet als medicijn geregistreerd staat, kun je het in de vorm van voedingssupplementen kopen en gebruiken. Onderstaand vind je het antwoord op de vragen die het meest gesteld worden. Mocht je zelf een vraag hebben, dan kun je deze achterlaten in de reacties onderaan het artikel.

Hoe lang werkt phenibut?

Phenibut werkt over het algemeen 4 tot 6 uur, nadat je de eerste effecten hiervan merkt. Houd er echter rekening mee, dat er tot 16 à 24 uur actieve stoffen in je lichaam zetten. Gebruik in deze periode geen tweede dosis.

Wat is phenibut?

Phenibut is een kalmerend middel, welke je zonder recept kunt kopen. Er zijn verschillende webwinkels waar phenibut als voedingssupplement wordt aangeboden. Lees voor het gebruik altijd de bijsluiter.

Wat doet phenibut?

Het voornaamste doel van het gebruik van phenibut is de kalmerende werking van deze stof. Het gaat onder meer slapeloosheid en angststoornissen tegen. Ook kan het een euforisch gevoel opwekken.

Wat zijn de ervaringen met phenibut?

Uit onderzoek blijkt dat phenibut met name rustgevend werkt. Het gaat om deze reden slapeloosheid en angstgevoelens tegen. Er zijn nog weinig ervaringen bekend over de stof.

Is phenibut schadelijk?

Van phenibut wordt gesteld dat het verslavend kan werken. Daarbij kan het gevaarlijke bijwerkingen hebben, wanneer het middel met een dosis van meer dan 25 gram gebruikt wordt of meerdere dagen achtereen met een lagere dosis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.