Positiviteit

positiviteit

Kun je ook wat meer positiviteit gebruiken? Wil je ook graag positiever in het leven staan ? .In dit stuk kun je lezen wat positief denken je kan brengen als mens? Wat zijn de voordelen van positiviteit? Op welke manier kom je van een negatieve manier van denken naar een gevoel van positiviteit?

Niet alleen voor jezelf is positiviteit uitstralen prettig. Ook je omgeving profiteert ervan als je positieve uitstraalt bezit. Een lach op je gezicht geeft je een open uitstraling, waardoor het voor anderen makkelijker zal zijn om op je af te stappen. Daarbij werkt positief motiverend! Wanneer je met een positief gevoel aan een uitdaging begint, zal dit ook de mensen om je heen motiveren en aanzetten om hun beste beentje voor te zetten. Mensen die positief zijn ingesteld hebben vrijwel altijd ook minder last van stress.

negativiteit vergeten

Ga vandaag nog positiever in het leven staan

Leer positief denken en verander je leven

Inhoudsopgave

De hoogste tijd voor positiviteit

Wanneer je met mensen over positiviteit spreekt, zal niet iedereen direct toegeven dat positiviteit bestaat. Zij vinden dit iets voor mensen die naïef zijn en geen realistisch beeld van de samenleving om ons heen hebben. Alles draait immers om geld en macht, is hetgeen zij vaak gebruiken om hun mening over positiviteit te onderbouwen. Toch bestaat positivieteit! Het maakt dat je jezelf op het ene moment veel beter voelt, dan op een ander moment. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een overwinning en een verloren wedstrijd.

Na de overwinning ervaar je een gevoel van positiviteit. Je bent gemotiveerd om door te gaan, op naar de volgende! Tegelijkertijd ervaar je een gevoel van negativiteit of somberheid, wanneer het even tegenzit en je verliest. Dat sombere gevoel kun je na verloop van tijd omzetten in een positief gevoel. Dit keer zat het tegen, maar er zijn genoeg aanknopingspunten om er de volgende keer meer uit te halen! Het omzetten van negativiteit naar positiviteit is niet voor iedereen even makkelijk. Zo blijkt uit het reeds beschreven voorbeeld, dat veel mensen vinden dat positiviteit in de huidige samenleving nauwelijks bestaat.

Voordelen van positief denken

Positiviteit uitstralen en positiever denken brengt verschillende voordelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel van positiviteit is het feit dat je lekkerder in je vel zit. Je voelt je energiek, hebt zin om aan de nieuwe dag te beginnen en ervaart een gemotiveerd gevoel! Eerder las je al, dat positief denken ook invloed heeft op je omgeving. Zij vinden je een leuker mens, wanneer je positief bent ingesteld. Denk aan je kinderen, je partner en de collega’s op je werk. Doordat jij positief denkt, zullen zij ook positiever naar de wereld kijken. Ga altijd uit van het positieve. De meeste mensen hebben positieve bedoelingen. Denk aan de volgende positieve spreuk: “In the end everything will be ok. If it is not ok yet, it is not yet the end.”.

Op het moment dat de mensen om je heen positiviteit uitstralen, kan dit je het gevoel geven gewaardeerd te worden. Tevens zorgt het ervoor dat je het gevoel hebt dat mensen om je geven. Positieve mensen zijn bereid een compliment te geven en de mooie kanten van jou te zien. Wist je dat positiviteit je lichaam op fysiologisch niveau aantoonbaar gezonder maakt?

Positieve gedachten zorgen voor een betere stemming

In de basis komt positiviteit neer op positief denken, het aanhouden van positieve gedachten. Waar het glas voor veel mensen halfleeg is, zal deze voor jou halfvol zijn! Waar een buitje voor de een reden is om binnen te blijven, zorgt het bij jou voor verfrissing. “Elk nadeel heeft z’n voordeel” is een typische uitspraak die past bij het gevoel van positiviteit. Door deze gedachten voortdurend op te zoeken en vast te houden, zorgt positiviteit voor een betere stemming. Je bent vrolijker dan de mensen, wiens gedachten doorgaans negatiever zijn.

negativiteit vergeten

Ga vandaag nog positiever in het leven staan

Leer positief denken en verander je leven

15 tips voor positiviteit

positiviteit

Nu je weet wat positiviteit is en wat de voordelen zijn van een positieve uitstraling, is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Hoe bereik je het gevoel van positiviteit? Op welke manier voorkom je dat je terugvalt in je negatieve gedachten? Onderstaand vind je vijftien handige tips, die je hierbij op weg kunnen helpen. Gebruik ze, wanneer je merkt dat je geneigd bent om de zaken om je heen somber te bekijken!

Tip 1: je gedachten zijn te beïnvloeden

Allereerst is het belangrijk om je te beseffen dat gedachten beïnvloedbaar zijn. Toegeven aan deze gedachte vormt de basis van positiviteit. Wanneer je in de veronderstelling bent dat gedachten voor je bepaald worden, zal het erg lastig zijn om negatieve gedachten om te zetten naar positiefe gedachten.

Tip 2: voorkom stress om positief te blijven

Een van de grootste vijanden van positiviteit is stress. Wanneer je regelmatig stressgevoelens ervaart, zal het lastiger zijn om positief te blijven. Tegelijkertijd wekt stress negatieve gedachten bij mensen op. Reden genoeg om stress te voorkomen!

Tip 3: trek er regelmatig op uit met je gezin

Het verminderen van stress doe je onder meer, door regelmatig op pad te gaan met het gezin. Maak een mooie wandeling in je omgeving, trek naar het bos in het weekend om in de bomen te klimmen, enzovoorts. Let hierbij op je omgeving, om niets van het moois dat de natuur je biedt te missen.

Tip 4: leg je telefoon wat vaker aan de kant

Je telefoon en de vele prikkels op social media kunnen een negatieve invloed hebben op je gevoel. Meningen die op sociale media gedeeld worden, kunnen je onnodig negatief maken. Houd jezelf hier ver bij uit de buurt.

Tip 5: probeer gevoelens van angst te verminderen

Wanneer je angstgevoelens ervaart, heb je de neiging om te vluchten. Vluchten kan onder meer door negatief te denken over zaken. Voorkom dit, door deze angstgevoelens zo goed mogelijk uit te doven.

Tip 6: start met meditatie

Ontspannen kan niet alleen tijdens een wandeling. Plan iedere dag een half uur in voor meditatie! Je doet dit eenvoudig vanuit huis. Het helpt je tot rust te komen en positiviteit uit te stralen.

Tip 7: gebruik yoga als alternatief voor meditatie

Heb je weinig met meditatie en zoek je naar andere opties? In dat geval kan yoga het overwegen waard zijn. Yoga helpt je te ontspannen, wat het makkelijker maakt om een gevoel van positiviteit te bereiken.

Tip 8: neem niet te veel suikers

Je gevoel van positiviteit heeft invloed op je bloedsuikerspiegel en andersom. Voorkom dat je te veel suikers neemt. Dit kan je negatieve gedachten stimuleren. Leef en eet gezond en je zult merken dat je meer positieve energie uitstraalt. .

Tip 9: zorg voor voldoende nachtrust

Ga op tijd naar bed en slaap in het weekend wat langer uit. Voldoende nachtrust is cruciaal bij het voorkomen van stress. Het helpt je een positief gevoel langer vast te houden.

Tip 10: ga om met positieve mensen

Het is makkelijker om positief te denken, wanneer mensen in je omgeving ook positief zijn ingesteld. Zoek mensen die positief denken, daar krijg je veel meer energie van!

Tip 11: besteed geen aandacht aan negativiteit

Voorkom discussies met mensen die staan voor negativiteit. Het vreet onnodig veel energie en maakt dat je gefrustreerd kunt raken. Iets wat het aanhangen van je positieve gevoelens belemmert. 

Tip 12: volg een cursus over positiviteit

Een cursus om positiever te denken maakt het leven voor jezelf en voor je naasten vele malen makkelijker. Er zijn verschillende websites waarop een positiviteitstraining wordt aangeboden om een positiever mens te worden.

Tip 13: geef liefde weg

Je ervaart een positief gevoel, wanneer je liefde weggeeft. Dit kan op verschillende manieren! Schenk bijvoorbeeld een (klein) bedrag aan een goed doel. Een bekend gezegde is: je krijgt wat je geeft.

Tip 14: helpen mensen om je heen

Het weggeven van liefde hoeft niet per definitie geld te kosten. Je kunt er ook voor kiezen om de mensen om je heen te helpen. Het maakt mensen blij en zorgt voor een positiever leven.

Tip 15: zorg voor een positief zelfbeeld

Een van de belangrijkste tips om positiviteit na te streven, is het creëren en vasthouden van een positief zelfbeeld. Wanneer je dit lastig vindt, kan het helpen om de dag te beginnen met twee minuten voor spiegel. Zeg tegen jezelf, dat je van jezelf houdt!

negativiteit vergeten

Ga vandaag nog positiever in het leven staan

Leer positief denken en verander je leven

Veelgestelde vragen over positiviteit

Er worden ons regelmatig vragen gesteld over dit onderwerp en hetgeen hierbij komt kijken. Hoe ga je positiever denken en hoe voorkom je bijvoorbeeld, dat je terugvalt in negatieve gedachten? Onderstaand hebben we alvast antwoord gegeven op vragen die het meest gesteld worden.

Wat is positiviteit?

Positiviteit is een gevoel dat je de wereld aankunt. Je bekijkt zaken positief en schenkt geen aandacht aan de negatieve dingen om je heen. Het maakt de mensen om je heen blij en motiveert ze.

Hoe straal ik positiviteit uit?

Positiviteit straal je onder meer uit, door energiek over te komen op anderen. Je helpt hen een glimlach op het gezicht te toveren en motiveert ze onbewust om hun beste beentje voor te zetten.

Waarom is positiviteit belangrijk?

Positiviteit is belangrijk om gemotiveerd en energiek te blijven. Negativiteit kan dat gemotiveerde en energieke gevoel snel doen laten verdwijnen. Iets wat je wilt voorkomen.

Hoe kom ik aan positiviteit?

Positiviteit begint bij jezelf! Geef er bijvoorbeeld aan toe, dat je gedachten kunt veranderen. Door positiever te denken, zal je al snel positiviteit ervaren en dit ook uitstralen op anderen.

Waarom zijn sommigen een en al positiviteit?

Mensen die erin slagen om negatieve gevoelens te verdrukken voor het positieve zullen al snel positiviteit ervaren. Door dat gevoel vast te houden, lijken mensen soms een en al positiviteit.

Wil je meer over positief denken wil lezen, kijk dan eens naar deze studies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.