Zopiclon

Wanneer je regelmatig last hebt van slapeloosheid of hevige angstgevoelens, kan het gebruik van zopiclon aangeraden worden. Zopiclon is een stof die helpt tegen slapeloosheid en gebruikt wordt als slaapmiddel. Een van de voordelen van het gebruik van zopiclon is het feit, dat dit medicijn al binnen een uur werkt. Het geeft op dat moment een slaperig en rustig gevoel. Daarnaast houdt de werking van zopiclon relatief lang aan: 6 tot 8 uur. Ideaal, wanneer je makkelijker in slaap wilt kunnen vallen en de slaap langer vast wilt houden. Zo sta je met een energieker gevoel op en ga je bijvoorbeeld een burn-out tegen. Een burn-out is vaak het gevolg van langdurig slecht slapen als gevolg van stress- en angstgevoelens.

Op deze pagina lees je meer over zopiclon, het gebruik hiervan en de dosis die je hiervan mag nemen.

Inhoudsopgave

Wat is zopiclon?

Zoals reeds genoemd werd is zopiclon een kalmerend middel. Je komt zopiclon niet alleen onder deze naam tegen, maar ook onder de merknaam Imovane. Het medicijn geeft je een slaperig gevoel, waardoor je sneller en vooral makkelijker in slaap valt. Slapeloosheid kan verschillende gevolgen hebben, maar hangt vaak sterk samen met lang blijven piekeren als je op bed ligt. Het slaperige gevoel wat zopiclon je geeft gaat dit tegen. Het middel kan zijn effect verliezen, wanneer het te vaak gebruikt wordt. Het is om deze reden aan te raden om zopiclon niet vaker dan eens per drie dagen te gebruiken, wanneer je lastig in slaap valt.

Niet alleen verliest zopiclon z’n effect als het te vaak gebruikt wordt. Ook heeft het een enigszins verslavende werking. Zou je het middel dagelijks gebruiken, dan wordt het steeds lastiger om met het slikken van zopiclon te stoppen. Hulp van een huisarts is al nodig, wanneer zopiclon langer dan een week achtereen gebruikt is. Op dat moment kan niet in een keer met het middel gestopt worden, maar moet dit rustig worden afgebouwd. Een huisarts kan je hierover adviseren.

Houd er rekening mee, dat de combinatie van verschillende middelen gevaarlijk kan zijn of het effect van elkaar kan verminderen. In het geval van zopiclon geldt, dat het onverstandig is dit middel te combineren met hypericum en medicijnen tegen tuberculose, epilepsie en prostaatkanker. Ook het gebruik van zopiclon in combinatie met mitotaan en enzalutamide wordt afgeraden. Mocht je een van deze stoffen of medicijnen gebruiken, dan is het belangrijk om voor het gebruik van zopiclon advies in te winnen bij de huisarts.

Bijwerkingen van zopiclon

Het feit dat zopiclon je een slaperig en suf gevoel geeft, maakt dat je minder snel reageert op hetgeen er om je heen gebeurt. Dit is ook de reden, dat je na het gebruik van zopiclon niet meer in de auto mag stappen. Deelname aan het verkeer kan leiden tot gevaarlijke situaties. Dat verbod geldt tot 16 uur na het moment waarop je zopiclon gebruikte. Houd er rekening mee, dat zopiclon op dat moment nog niet volledig uit je lichaam is. Dit is vaak pas het geval na een dag. Zou je eerder een volgende dosis zopiclon nemen, dan hoopt het aantal actieve stoffen zich op. Dit kan gevaarlijk zijn.

Ook het gebruik van zopiclon in combinatie met alcohol wordt sterk afgeraden. De combinatie kan je nog suffer maken, dan dat zopiclon zelf al doet. Gebruik het middel op momenten dat je geen activiteiten meer gepland hebt staan. Denk aan het begin van de avond of direct na een drukke werkdag. Andere bijwerkingen van zopiclon zijn onder meer een droge mond, een leeg gevoel en geheugenproblemen. Ook een bittere smaak kan aan het gebruik van zopiclon worden toegeschreven.

Gebruik van zopiclon als zwangere vrouw

Wanneer je als zwangere vrouw zopiclon wil gebruiken om beter te slapen, is het sterk aan te raden eerst een huisarts te raadplegen. Het gebruik van zopiclon tijdens de zwangerschap kan schadelijk zijn voor het kind. Ook wanneer je na de bevalling borstvoeding wilt geven in combinatie met het gebruik van zopiclon is het belangrijk om je te laten adviseren door een huisarts. De stof komt namelijk voor in de moedermelk, wat ertoe kan leiden dat je kind last krijgt van bijwerkingen van zopiclon.

Zopiclon kopen bij de apotheek

Zopiclon kopen kan op recept van de huisarts bij een apotheek. Hier wordt zopiclon aangeboden onder de eerder genoemde merknaam Imovane. Online wordt zopiclon zonder recept in een merkloze variant aangeboden. Lees voor het gebruik van deze medicijnen altijd eerst de bijsluiter door, om vervelende bijwerkingen te voorkomen en tijdig te kunnen signaleren.

Veelgestelde vragen over zopiclon

Regelmatig krijgen we vragen van bezoekers van deze website over het gebruik van zopiclon. Wat zijn de effecten van zopiclon? Kan ik het middel veilig gebruiken, of zitten hier bijwerkingen aan? Enzovoorts. Bekijk hieronder de antwoorden op vragen die het meest gesteld worden over zopiclon. Heb je zelf nog een vraag over dit onderwerp? Laat je vraag in dat geval achter in de reacties onderaan het artikel.

Wat doet zopiclon?

Zopiclon is een kalmerend middel, welke je een slaperig en duf gevoel geeft. Het middel wordt voornamelijk gebruikt om slapeloosheid en bijvoorbeeld een lichte angststoornis te verminderen.

Zopiclon: hoe lang werkt het?

De werking van zopiclon houdt over het algemeen zo’n zes tot acht uur aan. Let op, de werkzame stoffen van zopiclon kunnen tot een dag na inname nog voorkomen in je lichaam. Gebruik zopiclon dus nooit binnen een dag nog een keer.

Wat is zopiclon?

Zopiclon is een medicijn welke gebruikt wordt om slapeloosheid te bestrijden bij zowel jongvolwassenen, als volwassenen en senioren. Het is een krachtig middel en mag om die reden niet te vaak gebruikt worden.

Waar kan ik zopiclon kopen?

Sinds 1985 wordt zopiclon internationaal verkocht. Je kunt het middel op recept onder de naam Imovane kopen, of als tabletten in een merkloze variant.

Hoe lang blijft zopiclon in je bloed?

De effecten van zopiclon zullen over het algemeen zo’n acht uur aanhouden. De werkzame stoffen van zopiclon blijven langer in je bloed; 16 tot 24 uur. Gebruik in deze periode geen nieuwe dosis van het medicijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *