Slaappillen kopen

Wanneer je slecht in slaap komt of in de nacht regelmatig wakker schrikt, kan slaappillen kopen het overwegen waard zijn. Slaappillen hebben de fijne werking, dat ze je duf maken en je spieren laten ontspannen. Je zal hierdoor minder lang blijven piekeren en sneller in slaap vallen. Het verschilt per soort slaappil, wat de exacte werking hiervan is. Sommige slaappillen werken gedurende vier tot zes uur en dienen voornamelijk om in slaap te komen. Andere slaappillen zorgen dat je langdurig in slaap blijft, soms wel tot tien uur!

Slaappillen kopen is tegelijkertijd niet zonder risico. Het is niet voor niets, dat sommige slaappillen enkel verkrijgbaar zijn op basis van een recept van de huisarts. Zo wordt van slaappillen gezegd dat ze een sterk verslavende werking hebben, dat het effect van de slaappillen al na een paar weken af kan nemen en dat ze je REM-slaap verminderen. Je REM-slaap is erg belangrijk, daar je hersenen in deze fase van de slaapcyclus de tijd hebben om bij te komen. Op deze pagina lees je meer over slaappillen kopen.

Tip: probeer altijd eerst naar andere oplossingen te zoeken om een slaapprobleem te verhelpen. Zorg bijvoorbeeld voor meer ontspanning in je leven, pas je voedingspatroon aan, enzovoorts. Doel hiervan is het verminderen van stressgevoelens, welke er vaak toe leiden dat je niet in slaap komt.

Inhoudsopgave

Slaappillen kopen zonder recept

Slaappillen kopen zonder recept kan bij een drogisterij en in verschillende webwinkels. Het gaat hierbij niet om de klassieke slaappillen, zoals temazepam en oxazepam, maar om stoffen die je lichaam helpen om in slaap te vallen. Een voorbeeld van een slaappil welke je zonder recept online kunt bestellen is valeriaan. Dit is een kruidenextract, die je helpt om rustig te worden als je angst- en stressgevoelens ervaart. Het laten afnemen van die gevoelens maakt dat je minder lang zal blijven piekeren en daardoor makkelijker in slaap valt. Het effect van valeriaan verschilt per persoon. Doordat het hier om een kruidenextract gaat zijn de bijwerkingen van valeriaan beperkt. Lees voor het gebruik van dit type slaappil altijd de bijsluiter door.

Niet alleen valeriaan is een natuurlijk ingrediënt welke je helpt om makkelijker in slaap te komen. Er zijn ook andere natuurlijke middelen. Denk bijvoorbeeld aan pepermunt, wat je bijvoorbeeld toe kunt voegen aan je thee. Hetzelfde geldt voor gember! Een paar schijfjes gember aan je thee toevoegen in de avond maakt dat je sneller in slaap zal vallen. Kies hierbij altijd voor thee zonder cafeïne en suiker. Zowel cafeïne als suiker maakt je actief, wat je slaap juist verslechtert.

Concentratie melatonine via pillen verhogen

Naast valeriaan, pepermunt en gember zijn ook pillen die melatonine bevatten een middel om in slaap te komen. Op het moment dat het buiten donker begint te worden, zal de pijnappelklier in het centrum boven het brein van ons lichaam beginnen te werken. Deze pijnappelklier maakt het hormoon melatonine aan, wat je vervolgens een duf gevoel geeft.

Vergelijk de donkere dagen in december eens met een warme zomerdag in augustus. De kans is groot dat je op de zomerdag in augustus minder snel vermoeid raakt aan het eind van de dag, dan in december. Dit valt te verklaren door het feit dat het in december veel eerder donker is. De productie van melatonine door de pijnappelklier begint hierdoor eerder op de dag.

Wanneer de pijnappelklier te weinig melatonine aanmaakt, kun je de concentratie van dit hormoon kunstmatig verhogen. Er zijn bij drogisterijen en in diverse webwinkels pillen verkrijgbaar met dit ingrediënt. Lees ook bij deze slaappillen altijd eerst de bijsluiter door, om te voorkomen dat een te grote concentratie melatonine in je lichaam voor hevige bijwerkingen zorgt.

Natuurlijke slaappillen kopen bij

De nummer 1 in natuurlijke slaappillen

Slaappillen tegen jetlag

Tijdens een vakantie naar een land met een andere tijdzone kun je te maken krijgen met een jetlag. We spreken van een jetlag wanneer je slaapritme ernstig in de war raakt. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij je om 10 uur in de ochtend van huis vertrekt, vervolgens niet slaapt in het vliegtuig en na een reis van 12 uur wederom om 10 uur in de ochtend aankomt. Je lichaam heeft het gevoel dat het nu 22 uur in de avond is, wat een goede tijd is om te gaan slapen. Doordat het op je bestemming nog ochtend is, stel je dit zeer waarschijnlijk uit. Mede door het feit, dat je pijnappelklier nog niet begonnen is aan het produceren van melatonine. Hier begint de klier immers pas aan, wanneer het buiten donker begint te worden. Het leidt tot een duf gevoel en kan daarbij andere lichamelijke klachten met zich meebrengen. Denk aan misselijkheid, lusteloosheid, slappe en zware spieren, enzovoorts.

Het gebruik van slaappillen tegen een jetlag kan in zo’n geval een optie zijn. Houd er rekening mee, dat hierbij slechts het gebruik van natuurlijke slaappillen aangeraden wordt. Denk aan de reeds beschreven pillen met valeriaan en melatonine. Door de hoeveelheid melatonine in je lichaam aan te vullen, help je de pijnappelklier. Je zal hierdoor sneller vermoeid raken en in slaap vallen. Ook wanneer het buiten nog erg licht is! Probeer het drinken van dranken met veel cafeïne te vermijden.

Risico’s van slaappillen kopen

Slaappillen kopen zonder recept betekent in de meeste gevallen, dat je slaappillen koopt die gebaseerd zijn op natuurlijke ingrediënten of bijvoorbeeld een hormoon als melatonine bevat. Dit is relatief onschuldig! Ter illustratie, ook frambozen en bijvoorbeeld walnoten bevatten melatonine. Vanzelfsprekend is de concentratie melatonine in frambozen en noten minder hoog dan in een pil met dit hormoon. Het maakt dat het belangrijk is om altijd de bijsluiter door te lezen en te starten met een kleine dosering.

Online slaappillen kopen of slaappillen kopen via een bekende wordt gevaarlijk, op het moment dat het om pillen gaat die normaliter niet zonder recept verkrijgbaar zijn. Neem bijvoorbeeld nooit slaappillen die temazepam of oxazepam bevatten, wanneer je hier geen recept voor hebt verkregen bij een huisarts. De handel in dergelijke slaappillen is al jaren aan het groeien. Hetzelfde geldt voor de handel in verschillende soorten antidepressiva. Net als temazepam en oxazepam kunnen ook de antidepressiva helpen om in slaap te komen bij een slaapprobleem.

Mogelijke bijwerkingen van slaappillen op basis van recept

Het is niet voor niets dat sommige slaappillen verkocht worden op basis van een recept van de huisarts. Aan dergelijke slaappillen kunnen verschillende bijwerkingen kleven. Denk hierbij aan een verslaving. Een verslaving leidt ertoe dat je geestelijk afhankelijk wordt van de slaappillen en deze uiteindelijk een nieuwe slaapstoornis kunnen veroorzaken. Het maakt dat huisartsen aanraden om niet langer dan vier weken achtereen gebruik te maken van een slaappil. Daarbij kan een verslaving aan slaappillen ertoe leiden, dat je te maken krijgt met diverse bijwerkingen.

Een ander risico van slaappillen die op recept verkrijgbaar zijn, is het feit dat je lichaam went aan de werkzame stoffen in deze pillen. Het maakt dat je de dosering relatief snel zal moeten verhogen om hetzelfde effect te blijven ervaren. Iets wat de reeds beschreven verslaving in de hand werkt. Laat je altijd adviseren door een huisarts, wanneer je de concentratie slaappillen wilt verhogen als gevolg van een afnemend effect.

Een derde reden om op te passen met slaappillen kopen die normaliter enkel op recept verkrijgbaar zijn, is het feit dat de REM-slaap verminderd wordt. De REM-slaap is een onderdeel van de slaapcyclus, die je hersenen de benodigde rust geeft. Bij het gebruik van slaappillen als temazepam en oxazepam blijkt uit onderzoek dat die REM-slaap veel minder intens is. Het maakt dat je geestelijk vermoeid blijft, terwijl je lichaam fysiek wel uitgerust is.

Veelgestelde vragen over slaappillen kopen

Er worden zeer geregeld vragen gesteld over slaappillen kopen. Kun je slaappillen kopen zonder recept van de huisarts? Welke slaappillen zijn veilig, wanneer je deze bijvoorbeeld in een webwinkel bestelt? Onderstaand vind je het antwoord op de vragen die het meest gesteld worden over dit onderwerp. Zit je zelf met een vraag over slaappillen kopen, waarop je het antwoord onderstaand nog niet vindt? Laat je vraag in dat geval achter in de reacties onderaan het artikel.

Waar kan ik slaappillen kopen?

Slaappillen kopen zonder recept doe je online in een webwinkel of bij de plaatselijke drogisterij. Je kunt hier onder meer slaappillen met valeriaan en melatonine kopen om een duf gevoel op gang te brengen.

Kan ik online veilig slaappillen kopen?

Online slaappillen kopen kan veilig, wanneer je kiest voor een betrouwbare webwinkel en altijd eerst de bijsluiter doorleest. Bij het gebruik van temazepam en oxazepam is het online kopen hiervan af te raden.

Welke slaappillen kopen?

Online kun je slaappillen kopen welke verkrijgbaar zijn zonder recept van een huisarts. Ze zijn vaak gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. Een goed voorbeeld van zo’n slaappil is een pil met valeriaan.

Kan ik slaappillen kopen zonder recept?

Je kunt slaappillen kopen zonder recept, wanneer je kiest voor een slaappil op basis van natuurlijke ingrediënten. Ook pillen met het hormoon melatonine zijn zonder recept verkrijgbaar bij een drogisterij en webwinkel.

Wanneer moet je slaappillen kopen?

Slaappillen kopen is alleen aan te raden, wanneer je hevig last hebt van slapeloosheid of bijvoorbeeld een jetlag. Aan het gebruik van slaappillen kunnen risico’s zitten. Denk aan een verslaving en verminderde REM-slaap.

slaappillen

Natuurlijke slaappillen kopen bij

De nummer 1 in natuurlijke slaappillen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *