Tabaksvervanger

Kies voor het gebruik van een tabaksvervanger om sneller van een rookverslaving af te komen. Zoals de naam al doet vermoeden, dient een tabaksvervanger als vervanger van de tabak in een sigaret. Tabak is onder meer schadelijk door de nicotine. Nicotine maakt roken verslavend, waardoor het steeds lastiger wordt om van de verslaving af te komen. Ook wordt wel gesteld dat de rook die vrijkomt bij het gebruik van een sigaret met tabaksvervanger minder schadelijk is. 

damiana

Kies voor damiana als tabaksvervanger

Damiana kopen

Inhoudsopgave

Wat zit er in een sigaret?

Hoewel een sigaret misschien onschuldig oogt aan de buitenzijde, zitten deze wit gele staafjes vol met schadelijke stoffen. Denk aan chemicali├źn als formaldehyde, pesticiden, cyanide, kwik en bijvoorbeeld arseen. Ook teer en het reeds ge├»ntroduceerde nicotine zijn stoffen die in een sigaret zitten. Nicotine maakt roken verslavend. Het is een stofje die je hersenen aanzet tot het verlangen naar een sigaret. Vaak is het erg lastig om dat verlangen te weerstaan en de sigaret te laten liggen.

Alternatieven

Om van een rookverslaving af te komen, is het verstandig om geleidelijk af te bouwen. Het verkleint de kans op ernstige ontwenningsverschijnselen. Sommige mensen kiezen voor kauwgom met nicotine. Anderen gaan voor iets als een kruidensigaret. Onder een kruidensigaret verstaan we een sigaret met tabaksvervanger. In deze kruidensigaretten zitten andere stoffen dan in de klassieke sigaret. Het maakt dat een kruidensigaret minder schadelijk is voor je gezondheid. Zoals eerder al werd aangehaald, blijft ook het roken van een kruidensigaret ongezond.

De tabaksvervanger damiana

Een van de ingredi├źnten van zoÔÇÖn kruidensigaret kan damiana zijn. Dit kruid komt van oorsprong uit Texas en wordt tegenwoordig onder meer als thee verkocht in Europa. Naast de mogelijkheid om damiana als theekruid te gebruiken, kun je het middel ook als nicotinevrije tabak inzetten. Damiana bevat geen nicotine, waardoor de kans op een verslaving veel kleiner is. Het kruid zou helpen om je libido te verbeteren. Tevens heeft het een rustgevend effect. Er wordt zelfs gesteld, dat je van damiana een lichte high kunt krijgen. Deze high houdt niet langer dan een uur aan en is minder intens dan de high die je van cannabis kunt krijgen.

damiana

Kies voor damiana als tabaksvervanger

Damiana kopen

Veelgestelde vragen over tabaksvervangers

Regelmatig stellen bezoekers vragen over het gebruik van tabaksvervangers. Wat is bijvoorbeeld een goed voorbeeld van een tabaksvervanger? Is een tabaksvervanger gezond? Enzovoorts. Hieronder vind je het antwoord op vragen die het vaakst gesteld worden over dit onderwerp.

Wat zit er in een tabaksvervanger?

Een tabaksvervanger wordt ook wel kruidensigaret genoemd. Dit komt door de samenstelling hiervan, waarbij een sigaret is opgebouwd uit verschillende soorten kruiden.

Wat is het verschil tussen een sigaret en een tabaksvervanger?

Een tabaksvervanger is minder schadelijk dan een sigaret, doordat veel schadelijke stoffen zijn weggelaten. Voorbeeld hiervan is nicotine. Het maakt een tabaksvervanger niet of veel minder verslavend.

Welke tabaksvervangers zijn er?

Kruidensigaretten zijn er in verschillende soorten. Een goed voorbeeld van een tabaksvervanger is damiana. Deze stof werkt rustgevend en verhoogt je libido.

Waar kan ik een tabaksvervanger kopen?

Je kunt deze in diverse online winkels bestellen. Een tabaksvervanger is niets meer dan een kruid. Zoek bijvoorbeeld eens naar een winkel waar tabaksvervanger damiana verkocht wordt.

Wat is een alternatief voor roken?

Wanneer je afkickt van roken zou je voor het gebruik van kauwgom met nicotine kunnen kiezen. Zo zal je minder last hebben van ontwenningsverschijnselen, maar krijg je niet de schadelijke stoffen van een sigaret binnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.