Vouwbed

Een van de redenen om een vouwbed te kopen, is het compacte formaat hiervan. Je kunt het vouwbed eenvoudig op zolder bewaren en deze uitklappen als je een logé hebt. Niet voor niets wordt een vouwbed vaak als logeerbed gebruikt. Kun je voor langere tijd op zo’n vouwbed slapen? Waarop moet je letten, wanneer je een vouwbed koopt? In dit artikel proberen we antwoord te geven op dergelijke vragen.

Inhoudsopgave

Waar moet een goed vouwbed aan voldoen?

Zoals reeds genoemd werd, is een vouwbed voornamelijk geliefd door zijn compacte formaat. Let bij het kopen van een vouwbed daarom goed op dit format, zowel in- als uitgeklapt. Het vouwbed moet lang genoeg zijn om er languit op te kunnen liggen. Naast het formaat, verschillen de vouwbedden onderling van elkaar door een wisselende bodem. Het ene vouwbed beschikt over een lattenbodem. Een ander type vouwbed is gemaakt met een spiraalbodem. In beide gevallen moet het materiaal dik genoeg zijn, om tijdens het slapen geen last te hebben van de spiraalveren of de latten. Het kan leiden tot irritaties aan de rug.

Je kunt ervoor kiezen een vouwbed van wieltjes te laten voorzien. Het voordeel hiervan is het feit, dat het bed eenvoudig te verplaatsen is. Zeker in ziekenhuizen en opvangcentra wordt vaak voor een vouwbed op wieltjes gekozen.

Vouwbed met een lattenbodem

Een vouwbed met een lattenbodem biedt over het algemeen minder comfort dan een model met een spiraalbodem. Het voordeel van een model met lattenbodem is de lagere prijs hiervan. Daarbij kun je een vouwbed met lattenbodem combineren met een regulier matras. Je kunt hierdoor voor een iets dikker matras kiezen, dan het matras wat een model met spiraalbodem biedt.

Spiraalbodem in een vouwbed

Vaak bieden vouwbedden met spiraalbodem meer comfort. Ze zijn echter ook duurder dan een model met lattenbodem. Doordat een vouwbed met spiraalbodem meer comfort biedt, kun je deze voor een iets langere tijd gebruiken dan een model met lattenbodem. Let wel, dit geldt logischerwijs niet voor alle modellen met spiraalbodem. Sommige modellen zijn zo compact ontworpen, dat de bodem relatief dun is. Je kunt het bed in zo’n geval voor een of hooguit enkele nachten gebruiken.

Waar kan ik een goed vouwbed kopen?

Er zijn verschillende manieren om een vouwbed te kopen. Je kunt een beddenzaak bezoeken voor de aankoop van een vouwbed. Voordeliger is het vaak om het vouwbed online te bestellen. Het voordeel van het online bestellen van een vouwbed is het feit, dat je hier normaliter een ruimere keuze hebt. Daarbij kun je specifiek zoeken naar een vouwbed die aan jouw wensen voldoet. Denk aan het verschil tussen een lattenbodem en een spiraalbodem, het formaat van het vouwbed, enzovoorts. Ook handig is het feit, dat een online bestelling thuis wordt bezorgd.

Kun je op een vouwbed goed slapen?

Een vouwbed is voornamelijk bedoeld voor logés, die één of enkele nachten blijven slapen. Het is onverstandig om structureel op een vouwbed te slapen. De kans op klachten aan de nek en rug is in zo’n geval onnodig groot. Overigens worden de vouwbedden niet alleen gebruikt voor logeerpartijtjes. Je ziet ze ook in ziekenhuizen, in sommige zorgcentra en bijvoorbeeld in opvangcentra. Doordat ze weinig ruimte innemen en makkelijk schoon te maken zijn, vormen ze voor dergelijke locaties de ideale oplossing om mensen er te kunnen laten overnachten.

Is een vouwbed goed voor je rug?

Eerder op de pagina las je al dat een vouwbed voornamelijk bedoeld is voor een eenmalig of tijdelijk gebruik. Zou je langdurig op een vouwbed slapen, dan is de kans op rugklachten groot. Een andere factor die meespeelt is de dikte van het matras. Zeker bij een spiraalbodem is deze dikte vaak beperkt, wat de kans op rug- en nekklachten vergroot. Een derde factor is het kussen die je op een vouwbed gebruikt. Belangrijk is dat het kussen qua dikte en stevigheid aansluit op de dikte en stevigheid van de bodem van het vouwbed.

Hoeveel kost een vouwbed?

Een vouwbed met spiraalbodem is duurder dan een vouwbed met lattenbodem. Er zijn vouwbedden die je voor zo’n 100 tot 200 euro koopt. Deze modellen zijn voorzien van een lattenbodem en een relatief dun matras. Voor één nacht zijn ze een voordelige oplossing! Wil je iemand meer dan één nacht op een vouwbed kunnen laten slapen, kies in dat geval voor een vouwbed met spiraalbodem. Deze bedden koop je voor een bedrag tussen de 300 en 400 euro. Je kunt er ook voor kiezen om een vouwbed met hoofdbord aan te schaffen. De kosten liggen in dat geval nog iets hoger.

Veelgestelde vragen over een vouwbed

Bezoekers stellen regelmatig vragen over de aanschaf van een vouwbed. Hieronder vind je de antwoorden op vragen die het meest gesteld worden over een vouwbed kopen. Welke opties heb je bij de aanschaf van een vouwbed? Is een vouwbed goed voor mijn rug? Enzovoorts. Heb je zelf nog een vraag over vouwbedden? Laat deze achter in de reacties onderaan de pagina.

Waar moet een goed vouwbed aan voldoen?

Een goed vouwbed moet stevig, lang genoeg en eenvoudig in te klappen zijn. Enig comfort is wenselijk. Het vouwbed wordt vaak voor eenmalig gebruik van zolder gehaald, waarna deze weer wordt opgeruimd.

Waar kan ik een goed vouwbed kopen?

Je kunt een vouwbed online kopen of in een fysieke beddenzaak. Online heb je vaak keuze uit een breder aanbod aan vouwbedden. Zo vind je een vouwbed die op jouw wensen aansluit.

Kun je op een vouwbed goed slapen?

Vouwbedden zijn voornamelijk bedoeld voor logeerpartijtjes. Je kunt er één of enkele nachten op slapen. Slaap je er langer op, dan is de kans op rug- en nekklachten relatief groot.

Is een vouwbed goed voor je rug?

Wanneer je enkele nachten op een vouwbed slaapt, zal dit niet direct leiden tot rug- en nekklachten. Slaap je er langere tijd op, dan is die kans groter. Het vouwbed is om deze reden bedoeld als logeerbed.

Hoeveel kost een vouwbed?

De kosten van een vouwbed zijn afhankelijk van de gekozen bodem. Vouwbedden met lattenbodem zijn het goedkoopst en kosten vaak zo’n 100 tot 200 euro. Modellen met spiraalbodem zijn duurder: 300 tot 400 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.